Bouwbedrijf Kuiper Vinkekampweg 43
3774 PK KOOTWIJKERBROEK

Uw contactpersoon

Restauratie & Renovatie

U kunt voor een grote uitdaging komen te staan bij het renoveren van een woning. Gelukkig hoeft u het niet alleen te doen. U vindt hier meer informatie per onderdeel over het verbouwen of renoveren van een woning. Kan ik oude pannen hergebruiken?
Als de dakpannen nog steeds van goede kwaliteit zijn, kunt u de oude pannen probleemloos hergebruiken. Hoor je een helder geluid als je op de dakpan klopt, dan is de dakpan vaak nog van goede kwaliteit. Het is ook mogelijk nieuwe dakpannen te bestellen die er “oud” uitzien, zodat deze passen bij de gebruikte dakpannen.  

Waar moet de fundering aan voldoen?
De fundering moet de belasting van een nieuwe structuur kunnen dragen. Vooraf aan de verbouwing is het nodig te beoordelen of de fundering voldoet.

Is een nieuwe verwarming nodig?
Vraag u het volgende af:
Sluit mijn huidige ketel of verwarmingstechniek aan bij mijn nieuwe situatie en behoeften?
Wat levert een nieuw systeem met een hoger rendement op?

Er zijn verschillende soorten verwarmingen. Er is veel variatie in afmetingen, typen en manieren van uitvoering. Radiatoren en convectors zijn de meest gewilde systemen. Convectiewarmte houdt in dat een verwarmingselement de lucht opwarmt, die daardoor stijgt en zo de koude lucht en dus de ruimte verder opwarmt. Ook vloerverwarming is favoriet. Het is een behaaglijk systeem en energiezuinig. Het vergt weinig onderhoud en circuleert geen stof in de woonkamer.

Wanneer u meer informatie wilt over de mogelijkheden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Desgewenst komt onze loodgieter langs de situatie, mogelijkheden en wensen met u te bespreken.

Sanitair
Buizen in lood moeten vervangen worden door kunststof. Soms zijn ook aanvullende aanpassingen nodig. Een loodgieter kan voor u de sanitaire installaties controleren.

Hoe kan ik energiekosten besparen?
Door het isoleren van dak, ramen en gevel kan u veel energiekosten besparen. Een aantal mogelijkheden:

  • Isolatie van schuin dak
  • Enkel glas vervangen door HR++ glas
  • Spouwisolatie

Mijn gevel ziet er slecht uit, wat kan ik doen?
De gevel is zeer gevoelig voor vervuiling, maar is wel het visitekaartje van uw huis. Verschillende factoren zorgen ervoor dat een gevel er slechter uit gaat zien. Denk aan regen, mos, vorst of bij het verwijderen van begroeiing.

Er zijn verschillende reinigingstechnieken. Het hangt onder andere af van de aard van de vervuiling en de karakteristieken van het gevelmateriaal welke techniek het beste past.
  • Reinigen met water, zodat al het vuil loskomt. Een gevel langdurig besproeien met water is de eenvoudigste methode. Het resultaat verschilt naargelang de hoeveelheid, de temperatuur en de druk van het water. 
  • Mechanisch reinigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende straaltechnieken. Er wordt gebruikt gemaakt van een stelling en speciale machines.


Wilt u meer weten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.
Wij zijn u graag van dienst.

Naam *
E-mail *
Woonplaats
Telefoon
human
Vraag/opmerking
Velden met een * zijn verplicht
verstuur »